Skip to content

Helt Grønn

 

Lytt og abonner på Helg Grønn på AcastLytt og abonner på Helt Grønn på SpotifyLytt på SoundClout

 

#6 - Retura og Harald Johnsen

Dagens gjest Harald Johnsen som er adm. dir. i RETURA Norge, mener at avfallsbransjen må være en klar pådriver for at Norge skal bli et bærekraftig samfunn i et sirkulærøkonomisk perspektiv.

Hør mer om hvordan RETURA tar ansvar for søppelet vårt gjennom kostnadseffektive og miljøriktige avfallsløsninger.

#5 - SKIFT og Bjørn Kjærand Haugland

I denne episoden snakker vi med Bjørn Kjærand Haugland som er co-founder og leder av SKIFT Norge.

Skift er et næringslivsdrevet klimainitiativ, med formål om å være en pådriver for at Norge når sine klimamål innen 2030. Skift er en «gjøretank» der medlemmene samarbeider om prosjekter for å få til mer sammen.

Skift har mange bra initiativer som du kan høre mer om i podden, i tillegg til store samarbeidprosjekter, nevner vi Grønnvaskingsplakaten, 10 prinsipper for grønt innkjøpsvett og 10 prinsipper for et mer sirkulært næringsliv.

Lytt og lær fra den svært kunnskapsrike Bjørn Kjærand Haugland.

#4 - Beyonder med Svein Kvernstuen

Er klimakrisen – tross alt – en stor forretningsmulighet for Norsk næringsliv? Og blir batteriproduksjon det neste norske industrieventyret?

I denne episoden har vi snakket med Svein Kvernstuen som er CEO i Beoynder

Beoynder skaper neste generasjons miljøvennlige og effektive batterier, de skaper også mange arbeidsplasser og bidrar til at det opprettes nye studieretninger!

#3 COWI - Together for a sustainable and livable world.

I COWI er bærekraft en integrert del av visjonen og kjernen i forretningsmodellen. Bærekraft gjennomsyrer alle prosjektene våre, sier Marius Weydahl Berg, adm. dir i COWI, som i disse dager har lansert en ny strategi med overskriften; “Together for a sustainable and livable world."

I denne episoden av Helt Grønn blir vi bedre kjent med COWI, og deres bidrag til bærekraft og det grønne skiftet. Vi blir også bedre kjent med Marius, som kaller seg Ingeniørd, er Sivilingeniør, men begynte først på jus,

Hør hvorledes det gikk til i denne tredje episoden av Helt Grønn.

#2 Plast og resirkulering av plast med Quantafuel

I denne episoden av Helt Grønn snakker vi med SVP Commercial i Quantafuel, Winifred Patrica Johansen.

Winifred er et stjerneekspempel på gjenbruk av kompetanse fra oljebransjen til det grønne skiftet og stolte er vi som headhuntet henne til denne jobben! Hør om hennes reise til en jobb med mening og om Quantafuels løsninger for resirkulering av plast.

#1 Velkommen til HELT GRØNN

Bli kjent med Hilde og makker Andreas i den første episoden av Helt grønn. Sammen har de som mål å lage en podkast med mening, om bærekraft, fornybarindustrien og det grønne skiftet.

Om Helt Grønn

Hilde Lekven, partner i InterSearch og hennes faste makker, Andreas Friis, Gründer og CEO i Sustainability HUB har gått sammen for å lage en podkast med mening, om bærekraft, fornybarindustrien og det grønne skiftet.

Næringslivet må gå i front og drive det grønne skiftet. Mangel på tilstrekkelig kunnskap og kompetanse er en sentral barriere for deler av norsk næringsliv i møte med den enorme transformasjonen vi står overfor.

I denne podcasten skal vi bidra til å dele kunnskap. Vi inviterer bærekrafteksperter og ledende norske virksomheter innen det grønne skiftet til å hjelpe oss å forstå hva som skjer i næringslivet, hvordan vi alle kan bidra.

Hilde Lekven, partner i InterSearch

Hilde Lekven

Hilde er partner i InterSearch og Agile Interim.  Både Intersearch Norge og Agile Interim (tidligere Otiga Interim) er en del av Advisory Group hvor Hilde er CEO. Hun jobber med Executive Search, Interimledelse, Management Audits, Styrerekruttering og Strategisk Rådgivning. Hilde har 18 års erfaring fra rekrutteringsbransjen, har omfattende styrekompetanse og har vært medlem i flere valgkomiteer. Hilde har hatt sentrale lederposisjoner i privat og offentlig sektor. Hun har sin utdannelse fra Universitetet i Stavanger og en MBA i Strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole. Hilde er også med-programleder i podcasten Uten Filter, en podcast om ledelse, rekruttering og arbeidsliv.


andreas

Andreas Friis

Andreas er Gründer og Executive Chair for Sustainability Hub Norway (S-HUB). S-HUB er et av Norges ledende kunnskapsnettverk for bærekraftig business med over 120 av Norges største og beste bedrifter på bærekraft som partnere. Han har tidligere jobbet med bærekraft i Toronto, Canada, har vært gründer for ulike initiativer i Norge og har sittet i en rekke styrer – både for NHH, Akademikerne og Econa.

Andreas er utdannet M.Sc i Økonomi og Administrasjon (Siviløkonom) fra NHH i Bergen, og har i tillegg en Bachelor i Sammenliknende Politikk fra UiB.


Dette er en produksjon i regi av InterSearch Norge i samarbeid med Sustainability Hub Norway – også kjent som S-HUB.

InterSearch Norge er et ledende Executive Search selskap, ett av våre spesialområder er rekruttering av alle typer ledere til bedrifter som trenger kompetanse innen bærekraft, energi- og fornybarsektoren. S-HUB er et av Norges ledende kunnskapnettverk for bærekraftig business med over 120 av Norges største og beste bedrifter på bærekraft som partnere. S-HUB setter søkelys på strategisk og praktisk bærekraft med virksomhetene i fokus, og tilbyr deltakelse i en rekke undernettverk.